Gliding.fi

WGC2012, Uvalde, Texas, USA

Saturday 4th August 2012

It was a long day: I woke up at 04:15 from home, met Wille and Päki at the airport in the morning, we flew to Frankfurt, got a flight to Houston, and arrived to USA at 13:35 (or so) local time. We had some kind of discount-tickets (of course I know the system but won’t tell it here) so we had exciting moments at the Frankfurt airport, since for awhile it looked like there is not enough space in the plane for us. If the plane would be full, we would have to travel in the business class. Unfortunately the solution wasn’t that positive…anyway we got in the same plane, but in the Economy class, and 20 rows between all of us. Somehow I managed to make arrangement with the girl next to me who was travelling alone…This might be a long story, so for now I’ll stop here and will say that I went to bed about 5:00 Finnish time. So it was really a long day.

Sorry, got writing this so late, that it’s easier to write in Finnish. Hope you can anyway enjoy the pictures…

Miksi Uvaldeen?

Joskus viime vuonna Nuorten MM-kisojen jälkeen jäin miettimään mitä sitä tekisi ensi vuoden elokuussa (eli siis nyt), kun Saksan reissuja ei enää olisi luvassa. Silloin alkoi kyteä ajatus että olisi kiva käydä piipahtamassa MM-kisoissa, Uvaldessa, Texasissa. Varsinkin kun osa junnukisojen tutuista oli menossa sinne myös.

Matkaseuraa oli vähän vaikea löytää, ja entisten kokemusten perusteella en lähde enää kisoihin turisteilemaan yksin. Tämä periaate siksi, että kisajoukkueet on yleensä niin tiiviisti yhdessä ja muodostaneet omat rutiinit ja päiväkuviot, ettei yksittäiset turistit oikein sovi siihen sekaan.  Puolisot ja perheet on ihan luonnollinen osa kisajoukkueita, mutta irtolainen aina jää vähän häilymään porukan ulkopuolelle. Riippuu tosin porukasta ja kisasta. Jos turisteilemassa on jo muutaman hengen porukka, juttu toimii ihan eri tavalla, toisista on seuraa ja kisajoukkueiden luona voi hengailla porukkana ja lähteä tekemään omia juttuja kun siltä tuntuu. Kokemus on tullut myös kisojen järjestämisestä, silloin kun on organisaatiossa mukana, jotenkin kaikki kisan ulkopuolella olevat ihmiset ja asiat jää ulkopuolelle. Syytä en oikein tiedä, niin se vaan on – kisasta toiseen.

Jossain vaiheessa mahdollisesta Uvalden reissusta oli juteltu mm. Willen kanssa, mutta silloin kavereiden loma- ja rahatilanteet oli aika surkeat ja näytti vahvasti siltä että kisoja pitäisi seurata kotoa käsin. Joka tapauksessa merkkasin Uvalden kisat kesän menokalenteriin, toivoen että jostain löytyisi matkaseuraa. Niinhän siinä kävi että Wille ja Päki päättivät sittenkin lähteä Uvaldeen. Wille oli saanut yllättäen töistä kehotuksen pitää lomaa, ja Päkillä sattui olemaan lomaa muuten vain.  Pääsin mukaan seuraan sillä ehdolla että olisin kiltisti :-) Onneksi pystyin säätämään töihin reilun viikon tauon ja matka oli siis mahdollinen.

 

Scroll to Top