Gliding.fi

SM2010, EFRY

Keskiviikko 9.6.2010, neljäs kisapäivä

klo 10:40
Uusi päivä valkenee lähes aurinkoisena. Pilvet hälvenevät pikkuhiljaa. Koneet on jo gridissä, tänään on käytössä rata 26. Päivän ensimmäiset muutamat kuvat on tankkauspuuhista ja tietysti päivävoittajista. Voiton eilen otti Vakioluokassa Timo Saarnimo, 18m luokassa Antti Lehto ja 15m luokassa Tapio Tourula. Onnea voittajille!

Joudun nyt vähän rajoittamaan kuvien räpsintää, sillä tein perinteisen mokan ja unohdin kameran akkulaturin kotiin. Tällä tantereella tuntuu olevan joitakin Canoneja käytössä, mutta kenenkään kamerassa ei vahingossakaan taida olla samaa akkua.

klo 14:30
Kaikki reitillä! 18m luokka antoi odottaa itseään ja lähtöilmoituksia kuultiin vasta puoli tuntia sitten. Keli on todella hyvän näköistä ja alamme odottaa omiamme takaisin noin kolmen tunnin kuluttua, asemiin mennään jo hieman aikaisemmin.

Saa nähdä miten kisat jatkuvat, tv:stäkin tuttu meteorologi jutteli tänään aamulla että sää näyttää siltä, että huomenna vielä lennetään, perjantaina mahdollisuudet on “fifty-fifty” ja lauantaina ei varmasti lennetä. Se alkaa olla siis taktikoinnin aika.

Kamerassa riittää vielä virtaa, akkulaturi on tulossa Artisti-kuriirilla Räyskälään.

klo 16:00
Radiosta alkoi yhtäkkiä kuulua maaliintuloilmoituksia, vakioluokasta tullaan jo kotiin! Maalilinjana on 08, joten välttämättä luvassa ei ole hienoja maaliintulokuvia. On kuitenkin aika kerätä kamera mukaan ja jättää tietokone päivittämään itseään.

Olen saanut jonkin verran palautetta kuvista, enimmäkseen onneksi positiivista palautetta, kiitos niistä. Ikävä kyllä olen myös kuullut (ja huomannut) että joskus näyttää siltä kuin kuvia puuttuisi välistä. Kuvagalleria toimii Dropboxin palvelussa, ja se on sinänsä todella kätevä käyttää, sillä minun tarvitsee siirtää vain kuvat tiettyyn kansioon. Loput pitäisi hoitua itsestään, enkä ole löytänyt vielä mitään työkaluja jolla voisin “hallita” kuvagallerian asetuksia. Ainoa mitä osaan suositella kuvien puuttuessa että “tulet autosta ulos ja menet takaisin sisään” eli joko kuvagallerian käynnistämistä uudelleen tai jopa selaimen käynnistämistä uudestaan. Pahoittelut siitä. Päivitys: kuvat on siirretty Dropboxista samalle palvelimelle kuin nämä sivut.

Scroll to Top